Thermische Zonnepanelen

Thermische zonnepanelen (niet te verwarren met fotovoltaïsche zonnepanelen) vangen warmte van de zon op en gebruiken dit om water te verwarmen. Dit kan uw stookkosten voor warm water met wel 75% verlagen. Het warme water wordt opgeslagen in een tank en is onmiddellijk beschikbaar voor elk huishoudelijk gebruik. Thermische zonnepanelen hebben een lange levensduur tot wel 20 jaar, zijn ideaal voor de Costa Blanca en hebben slechts een ruimte van 4m2 nodig, gericht op het zuiden, oosten of westen.

Afhankelijk van de situatie en het budget gebruiken we meestal de merken SolahartAriston of Viesmann.

Compacte daksystemen

Bij een compact systeem worden zowel de panelen als de tank op het dak of in de tuin geplaatst. Dit elimineert de noodzaak van een pomp en andere hydraulische elementen, waardoor de algehele installatie wordt vereenvoudigd. Het aantal panelen is gebaseerd op de benodigde hoeveelheid warm water.

zonneboilers solar power systems 2
zonneboilers solar power systems 3

Split systemen

Bij split-systemen worden de panelen op het dak of in de tuin geplaatst en wordt de tank in de woning geplaatst. Dit vermindert de esthetische impact van de installatie omdat er geen tank op het dak of in de tuin staat. Omdat de tank op verschillende locaties kan worden geplaatst, kan deze dichter bij de hoofdverdeelpunten worden geplaatst, waardoor er sneller toegang is tot het warme water.

Wilt u meer informatie of een demonstratie? Neem contact op of bezoek onze showroom!
Neem contact op