Warmtepompen

Warmtepomptechnologie is de toekomst voor huishoudelijke verwarming en koeling. Het is schoon, functioneel, efficiënt en in de komende jaren zal het economische voordeel ten opzichte van traditionele systemen alleen maar toenemen.
warmtepompen solar power systems
Efficiënt

Warmtepompen produceren meer energie dan ze verbruiken. Dit betekent dat u voor elke kWh die u aan de elektriciteitsleverancier betaalt, drie tot vijf kWh thermische energie voor uw huis terugkrijgt.

Verwarmen & Koelen

Warmtepompen kunnen uw huis in de winter verwarmen en in de zomer koelen.

Toepassingen

Warmtepompen kunnen werken met / voor vloerverwarming, radiatoren, plafondverwarming / -koeling en sanitair water.

Lucht-water

Wij installeren alle soorten lucht-water-warmtepompen. Neem voor andere typen contact met ons op.

Integratie

Warmtepompen zijn in nagenoeg alle situaties relatief eenvoudig in uw woning te integreren.

Schoon

Een warmtepomp kan uw huis op een zeer schone manier verwarmen.

Ideale Regio

De Costa Blanca is een ideal regio voor het gebruik van warmtepompen.

Stil

Warmtepompen maken een geluid vergelijkbaar met airco's.

Gasflessen

Geen onhandige gasflessen meer of thuisblijven voor de gas leverancier.

Hoe werkt een warmtepomp?

Warmtepompen dragen warmte over via een koelmiddel, door een cyclus van verdamping en condensatie te laten circuleren. Een compressor pompt het koelmiddel tussen twee warmtewisselaarspiralen. In één spiraal wordt het koelmiddel onder lage druk verdampt en absorbeert het warmte uit de omgeving. De koelvloeistof wordt vervolgens gecomprimeerd op weg naar de andere spoel, waar het onder hoge druk condenseert. Op dit punt geeft het de warmte vrij die het eerder in de cyclus heeft opgenomen.
warmtepompen 3 solar power systems
warmtepompen 2 solar power systems
Een koelkast is een voorbeeld van een warmtepomp die alleen werkt in de koelmodus. Een koelkast is in wezen een geïsoleerde kast waarop een warmtepompsysteem is aangesloten. Warmte wordt vanaf deze locatie geabsorbeerd en naar buiten overgedragen, meestal achter of onder de unit waar de condensorbatterij zich bevindt. Op dezelfde manier brengt een airconditioner warmte van een huis naar buiten. De warmtepompcyclus is volledig omkeerbaar en warmtepompen kunnen het hele jaar door de klimaatbeheersing in uw woning verzorgen.
warmtepompen 4 solar power systems
viessmann