Zonneboilers

De productie van warm water is een van de grootste kostenposten voor iedere Spaanse woning. Bespaar tot 70% van deze kosten via schoon en gratis zonlicht.
zonneboilers-solar-power-systems
Duurzaam

Zonneboilers gebruiken alleen gratis en schoon zonlicht.

Largere Rekeningen

Een zonneboiler zal uw water verwarmingskosten aanzienlijk verlagen.

Lange Levensduur

Zonneboilers hebben een gegarandeerde warmwaterproductie tot wel 20 jaar.

Ideale Regio

De Costa Blanca is een ideale regio voor zonneboilers. Verdien uw zonneboiler binnen 3-4 jaar terug!

Hoe werkt een zonneboiler en is mijn woning geschikt?

Het enige wat u nodig heeft is een ruimte op uw dak of in uw tuin van circa drie tot vier vierkante meter, met uitzicht op het zuiden, oosten of westen.

Zonneboilers zijn eenvoudige systemen die worden gebruikt om water op te warmen. Op het dak of in de tuin worden speciale zonnepanelen, zonnecollectoren genaamd (geen zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking) geïnstalleerd. Deze collectoren (meestal een, twee of drie) vangen warmte op van de zon en gebruiken deze om het water te verwarmen. Dit warme water wordt opgeslagen in een tank en is direct beschikbaar voor elk huishoudelijk gebruik.

Compacte daksystemen

Compacte daksystemen zijn de meest voorkomende zonneboilersystemen. Bij dit systeem worden zowel de zonnecollectoren als de tank op het dak of in de tuin geplaatst. Dit elimineert de noodzaak van een pomp en andere hydraulische elementen, waardoor de algehele installatie wordt vereenvoudigd.

zonneboilers solar power systems 2
zonneboilers solar power systems 3

Split systemen

Bij split systemen worden de zonnecollectoren op het dak of in de tuin geplaatst en wordt de tank in huis geplaatst. Dit vermindert de esthetische impact van de installatie omdat er geen tank op het dak of in de tuin staat. Omdat de tank op verschillende locaties kan worden geplaatst, kan deze dichter bij de hoofdverdeelpunten worden geplaatst, waardoor er sneller toegang is tot het warme water.