Zonneboilers

Zonneboilers gebruiken zonlicht om water te verwarmen. De productie van warm water is een van de grootste kostenposten voor elke woning. Deze kosten kunt u tot 70% verminderen door het gebruik van een zonneboiler.

Zonneboilers maken gebruik van thermische zonnepanelen, niet te verwarren met fotovoltaïsche zonnepanelen (voor elektriciteitsproductie). Er zijn verschillende type systemen beschikbaar, afhankelijk van de situatie, beschikbare ruimte en/of de esthetische impact van het systeem.

Wij maken gebruik van o.a. de merken Solahart, SonnenkraftAriston en Viesmann.

zonneboilers-solar-power-systems
Duurzaam

Zonneboilers gebruiken alleen schoon en gratis zonlicht.

Lagere Rekeningen

Een zonneboiler zal uw water verwarmingskosten aanzienlijk verlagen.

Lange Levensduur

Zonneboilers hebben een gegarandeerde warmwaterproductie van tot wel 20 jaar.

Ideale Regio

De Costa Blanca is een ideale regio voor zonneboilers. Verdien uw zonneboiler binnen 3-4 jaar terug!

Hoe werken zonneboilers en is mijn woning geschikt?

Het enige wat u nodig heeft is een ruimte op uw dak of in uw tuin van ca. 3-4 m2 met uitzicht op het zuiden, oosten of westen.

Op het dak of in de tuin worden speciale zonnepanelen, zonnecollectoren genaamd, geplaatst. Deze collectoren, meestal een, twee of drie, afhankelijk van hoeveel warm water er nodig is, vangen warmte van de zon op en gebruiken dit om het water te verwarmen. Het warme water wordt opgeslagen in een tank en is direct beschikbaar voor elk huishoudelijk gebruik.

Compacte daksystemen

Compacte daksystemen zijn de meest voorkomende zonneboilersystemen. Bij dit systeem worden zowel de zonnecollectoren als de tank op het dak of in de tuin geplaatst. Dit elimineert de noodzaak van een pomp en andere hydraulische elementen, waardoor de algehele installatie wordt vereenvoudigd.

zonneboilers solar power systems 2
zonneboilers solar power systems 3

Split systemen

Bij split systemen worden de zonnecollectoren op het dak of in de tuin geplaatst en wordt de tank in huis geplaatst. Dit vermindert de esthetische impact van de installatie omdat er geen tank op het dak of in de tuin staat. Omdat de tank op verschillende locaties kan worden geplaatst, kan deze dichter bij de hoofdverdeelpunten worden geplaatst, waardoor er sneller toegang is tot het warme water.

Wilt u meer informatie of een demonstratie? Neem contact op of bezoek onze showroom!