Heeft u nog steeds een leeg dak in een land met 300+ dagen zon?

Gebruik uw lege dak en verlaag uw energiekosten eenvoudig met 75% !

Met batterij-opslag zelfs tot 100%
Lagere Energierekening

Zelfs met een klein systeem bespaart u eenvoudig 75% op uw energiekosten.

Professionele Installatie

Onze systemen worden geïnstalleerd door FEMPA-gecertificeerde installateurs met honderden systemen aan ervaring op alle woning- / daktypen en ondergronden.

Overal Mogelijk

Zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd op platte daken, schuine daken, terrassen en in tuinen.

300+ Dagen Zon

De Costa Blanca is de ideale regio voor zonnepanelen met 300+ dagen zon per jaar.

Hoogwaardige Materialen

Wij gebruiken alleen de beste (tier 1) omvormers, batterijen en zonnepanelen.

Apps

Alle systemen worden geleverd met een handige smartphone / tablet en browser app die (live) informatie geeft over de productie van het systeem, het verbruik van uw woning en hoeveel energie u teruglevert en/of afneemt van/aan het net.

Terugleveren/vergoedingen

Produceert u meer elektriciteit dan u verbruikt? Verkoop het aan uw energieleverancier!

Inclusief Registratie/legalisering

Als onze zonnepanelen systemen zijn inclusief de registratie van het systeem en de legalisering van de netinjectie bij het ministerie van industrie en de GVA.

Lange Garanties

Omvormer garanties tot 10 jaar en een gegarandeerde energieproductie van 25 jaar op zonnepanelen.

Uitstekende Afwerking

Alle kabels worden wanneer mogelijk netjes weggewerkt in de muren. Wanneer dit niet mogelijk is worden er kabelgoten in de kleur van het huis gebruikt. Een fraaie afwerking van het systeem staat bij ons zeer hoog in het vaandel.

Batterij Uitbreidbaar

Omdat wij met hybride omvormers werken heeft u bijna altijd de mogelijkheid om uit te breiden met batterijopslag.

Overstap Service

Wij vinden uit welke energieleverancier in uw situatie de laagste tarieven en vaste kosten heeft en hevelen u gratis over (communicatie, papierwerk en opzeggen oude energieleverancier).

Alles-in-een Paketten
3.750,-
Vanaf (incl. IVA)
Top-kwaliteit Hybride Omvormer (Huawei, Fronius of SMA)Top-kwaliteit Hybride Omvormer (Huawei, Fronius of SMA)
Top-kwaliteit zonnepanelen (Jinko Solar)Top-kwaliteit zonnepanelen (Jinko Solar)
Smart meterSmart meter
Montage materialen (plat en/of schuin)Montage materialen (plat en/of schuin)
Installatie (FEMPA gecertificeerd)Installatie (FEMPA gecertificeerd)
Additionele elektrische en netwerk componentenAdditionele elektrische en netwerk componenten
BekabelingBekabeling
Registratie en legalisering van het systeemRegistratie en legalisering van het systeem
Lange garantiesLange garanties
Administratieve support en after-serviceAdministratieve support en after-service
Overstap service (veranderen energieleverancier)Overstap service (veranderen energieleverancier)
Vraag offerte aan

Hoe werkt het?

Elektriciteit die door de zonnepanelen wordt geproduceerd, wordt door een omvormer omgezet van gelijkstroom naar wisselstroom. Alle opgewekte elektriciteit wordt direct door uw woning gebruikt en wanneer uw woning meer elektriciteit nodig heeft, wordt er additionele elektriciteit uit het electriciteitsnet gehaald.
zonnepanelen 11 solar power systems
zonnepanelen 10 solar power systems

En wat als ik meer elektriciteit genereer dan ik nodig heb?

Wekt u meer elektriciteit op dan u nodig heeft, wordt het teveel aan elektriciteit teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Hiervoor krijgt u een vergoeding van uw energieleverancier. Omdat wij hybride omvormers gebruiken, is het ook mogelijk om overtollige elektriciteit in een batterij op te slaan voor later gebruik.

Een begrip aan de Costa Blanca sinds 1994

De Beste Materialen

Wij gebruiken uitsluitend A-merken met garanties tot 25 jaar welke beschikken over de juiste certificering volgens de regelgeving van het ministerie van industrie.

De Beste Installatie

Onze systemen worden geïnstalleerd door onze FEMPA gecertificeerde installateurs, met honderden systemen aan ervaring in alle type woningen en op alle type daken en ondergronden.

De Beste Ondersteuning

Al onze zonnepanelen komen inclusief de registratie van het systeem, de legalisering van de netinjectie, het veranderen van energieleverancier en het opzeggen van de oude energieleverancier.

U kunt maar één keer kiezen!

Kies voor een bedrijf met echte ervaring in Spanje dat de markt, de Spaanse manier van bouwen, Spaanse huizen, Spaanse daktypes en Spaanse bureaucratie goed kent.

Bekijk ons portfolio:

Ga naar Portfolio

Vraag vrijblijvend en snel een voorstel voor zonnepanelen aan!

Stuur ons uw energierekening en wij sturen u binnen 24 uur een voorstel op basis van uw elektriciteitsverbruik en dakoriëntatie / -helling.
 • 1
  Aanvraag

  Stuur ons uw energierekening zodat wij informatie hebben over uw elektriciteitsaansluiting en energieverbruik.

 • 2
  Voorstel

  Met behulp van onze software die kijkt naar de oriëntatie en hellingshoek van uw dak, maken wij voor u een voorstel op basis van uw energieverbruik.

 • 3
  Bezoek

  Elk huis en dak in Spanje is anders. Wij komen graag bij u langs om samen uw situatie te bekijken.

FAQ

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Spanje

Algemeen

Hoeveel panelen heb ik nodig?

Dit hangt uiteraard van uw verbruik af en is voor iedereen verschillend. Wanneer u ons uw energierekening stuurt kunnen wij uw verbruik van de laatste 12 maanden bekijken en u een aanbieding doen op basis van uw verbruik. Ondanks het feit dat u mag terugleveren, is een systeem wat gebaseerd is op uw verbruik de beste investering. Een paneel van 400W op het zuiden (100×200 cm) zal per jaar ca. 700 kWh opwekken. Let er op dat de panelen in de zomer een stuk meer opwekken dan in de winter en dat u uw nachtelijke verbruik niet kunt opvangen met zonne-energie (tenzij er een batterij wordt gebruikt).

Kan ik het systeem later uitbreiden?

In de meeste gevallen kunt u het systeem uitbreiden met een, twee of drie panelen van bijvoorbeeld 400W. Wanneer u van plan bent om in de toekomst uit te breiden met meer panelen, kunnen we hiervoor alvast een sterkere omvormer aanbieden. Zeker wanneer u van plan bent om in de toekomst bijvoorbeeld uw zwembad elektrisch te gaan verwarmen of om over te stappen op een warmtepomp, adviseren wij een toekomstbestendige omvormer. 

Hoe zit het met batterijen?

Energie die u niet gebruik kan op worden geslagen in een of meerdere batterijen. In plaats van de elektriciteit terug te leveren, kunt u deze elektriciteit gebruiken op momenten dat de panelen weinig of geen energie opwekken. 

Wat als er schaduw op een of meerdere panelen valt?

Schaduw kan de productie negatief beïnvloeden. Wanneer er schaduw op een of meerdere panelen kan komen te vallen, dienen er optimisers gebruikt te worden. Optimisers zorgen ervoor dat de panelen in de schaduw de panelen in de zon niet negatief kunnen beïnvloeden. 

Wat gebeurt er als het hoofdstroomnet wegvalt?

Een netgekoppeld systeem kan uw huis niet van energie voorzien wanneer het hoofdstroomnet is weggevallen, tenzij er een UPS systeem of omvormer met UPS functie wordt gebruikt, zoals de Fronius GEN24. 

Welke zonnepanelen gebruiken jullie?

Wij gebruiken meestal zonnepanelen van Jinko Solar of Sunpower. Wij werken uitsluitend met panelen van tier 1 merken en kijken bij het kiezen vooral naar de beschikbare ruimte. Onze panelen zijn van het type monocrystalline, HC (half-cut) PERC met een efficiëntie van 20% of hoger. 

Welke omvormers gebruiken jullie?

Wij gebruiken meestal omvormers van Fronius, Huawei, SMA of Victron. Wij gebruiken alleen omvormers die in Spanje gecertificeerd zijn en kijken bij het kiezen naar de wensen van onze klanten. Er zijn namelijk normale netgekoppelde omvormers, hybride omvormers (met batterij-opslag mogelijkheid) en omvormers met UPS functie (kunnen uw huis van energie voorzien bij uitval van het hoofdstroomnet).

Heeft het systeem onderhoud nodig?

Nee, het systeem heeft geen onderhoud nodig, maar het schoonmaken van de panelen zal de productie verbeteren. Vanaf 2021 zullen wij een schoonmaak service aanbieden. 

Leveren en installeren jullie ook off-grid systemen?

Ja. Wanneer u niet aan het hoofdstroomnet aangesloten wilt zijn of wanneer u een huis heeft zonder energieaansluiting (campo) heeft, kan een off-grid / standalone zonnepanelen systeem met batterij-bank uitkomst bieden. 

Installatie

Hoe worden de panelen op de daken geïnstalleerd?

Wij boren met een diamantboor door de dakpan en de ‘’bardo’’ (rode stenen die in Spanje onder de dakpakken worden gebruikt) heen. Hier steken wij een draadeinde in en vervolgens wordt het gat rondom afgedicht met een special waterdichte lijm zodat er geen kans is op lekkage. Op het draadeinde worden rails gemonteerd waar de panelen op geplaatst worden. Tussen het dak en de panelen zit een kleine ruimte, zodat er koele lucht onder de panelen kan doorstromen. 

Hoe worden de panelen op vlakke ondergronden geïnstalleerd?

Bij vlakke ondergronden maken wij gebruik van twee soorten prefab betonfundaties (vast en in hellingshoek verstelbaar) of aluminium constructies. Hierbij wordt er vooral gekeken naar de mogelijke winddruk en de esthetische impact van het systeem. In de meeste gevallen ontvangt u van ons een winddruk rapport m.b.t. het montagesysteem.

Hoe worden de kabels weggewerkt?

De kabels die vanaf de panelen naar de omvormer gaan worden netjes weggewerkt in kabelgoten. Ook de kabels op het dak, welke niet zichtbaar zijn, worden in flexpijp geplaatst. Bij de omvormer worden de kabels netjes verborgen zodat het geheel er fraai uit zal zien. Een nette afwerking van het systeem staat bij ons zeer hoog in het vaandel. 

Hebben de systemen een app?

Ja. Al onze systemen beschikken over een app. Met deze app kunt u de productie van de panelen bekijken, het (live) verbruik van uw woning, hoeveel energie u teruglevert en hoeveel energie u nog uit het hoofdstroomnet haalt. De app is te gebruiken op Android en IOS toestellen en is ook beschikbaar in elke internet browser (laptops/pc’s).

Hoe lang duurt de installatie?

De installatie duurt meestal een dag (tot 12 panelen). Na de installatie komen wij langs voor het papierwerk en om een uitleg te geven over het systeem en de bijbehorende app. 

Wat is de levertijd?

Gemiddeld 7 tot 14 dagen.

Wie installeert de systemen?

Ons eigen team aan FEMPA gecertificeerde installateurs en elektriciens met zeer veel ervaring op alle daktypes en ondergronden. 

Welke talen spreken de installateurs?

Ons zonnepanelen installatie teams spreken Nederlands, Engels en Spaans. 

Waar installeren jullie?

Wij installeren op de Marina Alta vanaf Denia tot Benidorm. Woont u hier net buiten? Neem dan contact op. 

Papierwerk

Zijn zonnepanelen nu legaal in Spanje?

Ja. Waar u tot April 2019 een belasting moest betalen over de teruggeleverde energie (impuesto del sol), krijgt u hier nu juist een vergoeding voor (real decreet 244/2019).

Hoe zit het met het papierwerk?

Om vergoedingen voor teruggeleverde energie te ontvangen, dient het zonnepanelen systeem geregistreerd te worden en dient de netinjectie gelegaliseerd te worden bij het ministerie van industrie. Wanneer dit gedaan is ontvangen we een certificaat van het systeem, waarmee we naar de energieleverancier kunnen stappen, om de vergoedingen aan te vragen. Deze administratieve werkzaamheden zijn ingegrepen in onze systemen. Wij registreren en legaliseren geen systemen van derden. 

Wat zijn de vergoedingen?

Per teruggeleverde kWh ontvangt u een vergoeding van ca. 5 cent per kWh (excl. IVA). De teruggeleverde energie wordt op uw maandelijkse energierekening vermeld. De waarde van deze energie wordt afgetrokken van de energie die u nog moet betalen. Het vaste deel van de rekening (elektriciteitsaansluiting en belastingen) blijft u betalen en het aantal kWh’s mag niet negatief zijn.

 

Wat is de overstap service?

De overstap service is gratis voor onze klanten. Wij kijken naar welke energieleverancier in uw situatie de beste tarieven en laagste vaste kosten kan verzorgen en hevelen u over. Wij doen al het papierwerk en de communicatie en zeggen uw oude energiecontract op. 

Leasen, financieren of verhuren jullie ook systemen?

Nee, op dit moment doen wij dit niet.  

Voor meer informatie, een demonstratie of een offerte kunt u altijd contact opnemen of onze showroom bezoeken.

Zonnepanelen

Zonnepanelen – link

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen