Heeft u nog steeds een leeg dak in een land met 300+ dagen zon?

Gebruik uw lege dak en verlaag uw energiekosten eenvoudig tot 70% !

Met batterij-opslag zelfs tot 100%
Lagere Energierekening

Zelfs met een klein systeem bespaart u eenvoudig tot 70% op uw energieverbruik.

Professionele Installatie

Onze systemen worden geïnstalleerd door FEMPA-gecertificeerde installateurs met honderden systemen aan ervaring op alle woning- / daktypen en ondergronden.

Overal Mogelijk

Zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd op platte daken, schuine daken, terrassen en in tuinen.

300+ Dagen Zon

De Costa Blanca is de ideale regio voor zonnepanelen met 300+ dagen zon per jaar.

Hoogwaardige Materialen

Wij gebruiken alleen de beste (tier 1) omvormers, batterijen en zonnepanelen.

Apps

Alle systemen worden geleverd met een handige smartphone / tablet en browser app die (live) informatie geeft over de productie van het systeem, het verbruik van uw woning en hoeveel energie u teruglevert en/of afneemt van/aan het net.

Terugleveren/vergoedingen

Produceert u meer elektriciteit dan u verbruikt? Verkoop het aan uw energieleverancier!

Inclusief Registratie/legalisering

Als onze zonnepanelen systemen zijn inclusief de registratie van het systeem en de legalisering van de netinjectie bij het ministerie van industrie en de GVA.

Lange Garanties

Omvormer garanties tot 10 jaar en een gegarandeerde energieproductie van 25 jaar op zonnepanelen.

Uitstekende Afwerking

Alle kabels worden wanneer mogelijk netjes weggewerkt in de muren. Wanneer dit niet mogelijk is worden er kabelgoten in de kleur van het huis gebruikt. Een fraaie afwerking van het systeem staat bij ons zeer hoog in het vaandel.

Batterij Uitbreidbaar

Omdat wij met hybride omvormers werken heeft u bijna altijd de mogelijkheid om uit te breiden met batterijopslag.

Overstap Service

Wij vinden uit welke energieleverancier in uw situatie de laagste tarieven en vaste kosten heeft en hevelen u gratis over (communicatie, papierwerk en opzeggen oude energieleverancier).

Alles-in-een Paketten
3.900,-
Vanaf (incl. IVA)
Top-kwaliteit Hybride Omvormer (Huawei, Fronius of SMA)Top-kwaliteit Hybride Omvormer (Huawei, Fronius of SMA)
Top-kwaliteit zonnepanelen (Jinko Solar)Top-kwaliteit zonnepanelen (Jinko Solar)
Smart meterSmart meter
Montage materialen (plat en/of schuin)Montage materialen (plat en/of schuin)
Installatie (FEMPA gecertificeerd)Installatie (FEMPA gecertificeerd)
Additionele elektrische en netwerk componentenAdditionele elektrische en netwerk componenten
BekabelingBekabeling
Registratie en legalisering van het systeemRegistratie en legalisering van het systeem
Lange garantiesLange garanties
Administratieve support en after-serviceAdministratieve support en after-service
Overstap service (veranderen energieleverancier)Overstap service (veranderen energieleverancier)
Vraag offerte aan

Hoe werkt het?

Elektriciteit die door de zonnepanelen wordt geproduceerd, wordt door een omvormer omgezet van gelijkstroom naar wisselstroom. Alle opgewekte elektriciteit wordt direct door uw woning gebruikt en wanneer uw woning meer elektriciteit nodig heeft, wordt er additionele elektriciteit uit het electriciteitsnet gehaald.
zonnepanelen 11 solar power systems
zonnepanelen 10 solar power systems

En wat als ik meer elektriciteit genereer dan ik nodig heb?

Wekt u meer elektriciteit op dan u nodig heeft, wordt het teveel aan elektriciteit teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Hiervoor krijgt u een vergoeding van uw energieleverancier. Omdat wij hybride omvormers gebruiken, is het ook mogelijk om overtollige elektriciteit in een batterij op te slaan voor later gebruik.

Een begrip aan de Costa Blanca sinds 1994

De Beste Materialen

Wij gebruiken alleen hoogwaardige omvormers, zonnepanelen, batterijen en montagematerialen van A-merken en zijn voortdurend op zoek naar de producten met de beste prijs-kwaliteit verhoudingen.

De Beste Installatie

Onze systemen worden geïnstalleerd door onze FEMPA gecertificeerde installateurs, met honderden systemen aan ervaring in alle type woningen en op alle type daken en ondergronden.

De Beste Support

Geniet vele jaren van onze uitstekende support en after-service. Of het nu gaat om onderhoud, garantie, vragen, apps, administratieve ondersteuning of energiecontracten.

U kunt maar één keer kiezen!

Kies voor een bedrijf met echte ervaring in Spanje dat de markt, de Spaanse manier van bouwen, Spaanse huizen, Spaanse daktypes en Spaanse bureaucratie goed kent.
zonnepanelen
zonnepanelen
zonnepanelen
zonnepanelen
zonnepanelen

Vraag vrijblijvend en snel een voorstel voor zonnepanelen aan!

Stuur ons uw energierekening en wij sturen u binnen 24 uur een voorstel op basis van uw elektriciteitsverbruik en dakoriëntatie / -helling.
 • 1
  Aanvraag

  Stuur ons uw energierekening zodat wij informatie hebben over uw elektriciteitsaansluiting en energieverbruik.

 • 2
  Voorstel

  Met behulp van onze software die kijkt naar de oriëntatie en hellingshoek van uw dak, maken wij voor u een voorstel op basis van uw energieverbruik.

 • 3
  Bezoek

  Elk huis en dak in Spanje is anders. Wij komen graag bij u langs om samen uw situatie te bekijken.

FAQ

Hoe werkt een zonnepanelen systeem (autoconusmo / eigenverbruik)?

Zonnepanelen gebruiken straling van de zon om elektriciteit op te wekken. De opgewekte elektriciteit wordt direct door uw huis gebruikt (in Spanje noemen ze dit autoconsumo). Als u onvoldoende elektriciteit opwekt, wordt er extra elektriciteit afgenomen van het hoofdstroomnet. Wanneer u meer elektriciteit produceert dan uw woning nodig heeft, zal deze elektriciteit naar het hoofdstroomnet geëxporteerd worden, waarvoor u een vergoeding ontvangt van uw energieleverancier. Optioneel kan elektriciteit worden opgeslagen in één of meerdere batterijen.

Zijn zonnepanelen nu legaal in Spanje?

Ja, een eerdere verplichting om indirect te betalen voor zelfgeproduceerde elektriciteit die wordt teruggeleverd aan het net (impuesto del sol / solar tax) is in april 2019 komen te vervallen (real decreto 244/2019). In plaats van te betalen, krijgt u nu een vergoeding voor het injecteren van elektriciteit.

Wat gebeurt er met opgewekte elektriciteit die ik niet gebruik en wat zijn de vergoedingen?

De elektriciteit die uw woning niet gebruikt en terugvloeit naar het hoofdstroomnet wordt overschot genoemd. Voor dit overschot krijgt u, afhankelijk van de elektriciteitsleverancier, een vergoeding van uw elektriciteitsleverancier van ca. 5 cent per kWh.

Gaat dit automatisch? Hoe zit het met papierwerk?

Om vergoedingen voor teruggeleverde elektriciteit te ontvangen moet het zonnepanelen systeem geregistreerd worden en moet de netinjectie gelegaliseerd worden bij het ministerie van industrie. Na de registratie en legalisering ontvangen wij een certificaat, waar gegevens over u, uw woning en het systeem op staan. Met dit certificaat kunt u naar bijna elke leverancier de vergoedingen aanvragen. Dit administratieve werk is inbegrepen bij al onze alles-in-één zonnepanelen pakketten. Wij registreren geen systemen van derden.

Hoe worden de vergoedingen in rekening gebracht?

Op uw maandelijkse elektriciteitsfactuur wordt de geïnjecteerde elektriciteit vermeld. De waarde van de teruggeleverde elektriciteit wordt afgetrokken van het bedrag dat u dient te betalen voor elektriciteit die u uit het hoofdstroomnet haalt. 

Het vaste deel van de rekening (elektriciteitsaansluiting en belastingen) blijft u betalen en het aantal kWh’s mag niet negatief zijn.

Hoe werkt de overstap service?

Na de installatie van het systeem gaan wij voor u kijken wie de energieleverancier is die bij u de laagste tarieven, de laagste vaste kosten en de hoogste tarieven voor de teruggeleverde elektriciteit kan verzorgen. Wij regelen de overstap door de communicatie en het papierwerk te doen. Het enige wat u hoeft te doen is uiteindelijk een handtekening onder het nieuwe contract zetten. Ook het opzeggen van de vorige leverancier zal door ons gedaan worden.

Waaruit bestaat een netgekoppeld zonnepanelen systeem?

Een normaal netgekoppeld systeem bestaat uit zonnepanelen, dakmontage of platte montagematerialen, een omvormer, een slimme meter die elektriciteitsverbruik en -opwekking telt, beschermingsmaterialen, bekabeling en eventueel één of meerdere batterijen. In onze alles-in-een pakketten zijn alle materialen en diensten die nodig zijn inbegrepen.

Hoe lang duurt de installatie?

Gemiddeld duurt de installatie 1 dag (tot 12 panelen). De dag na installatie komt er apart iemand voor het papierwerk en om samen met u de app te configureren op uw smartphone(s), tablet(s) of laptop(s) en om uitleg over het systeem te geven.

Hoe lang is de levertijd?

Afhankelijk van de drukte, kunnen wij meestal binnen 14 dagen installeren. Wanneer u wilt dat wij sneller komen installeren kunt u altijd contact opnemen.

Waar installeren jullie?

Wij installeren op de Marina Alta vanaf Denia tot Finestrat. Woont u buiten deze regio, neem dan contact met ons op.

Installeren jullie ook off-grid (standalone) systemen?

Ja. Voor meer informatie over off-grid (standalone) systemen met batterij-opslag kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hebben de systemen onderhoud nodig?

Nee, er is geen onderhoud nodig, maar het schoonmaken van de panelen zal de productie verbeteren. Vanaf 2021 zullen wij een schoonmaak service aanbieden voor onze klanten.

Hoe zit het met batterijopslag?

Omdat we voornamelijk hybride omvormers gebruiken, heeft u bijna altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van batterijopslag. Dit kan direct geïnstalleerd worden of op een later moment. In plaats van elektriciteit terug te leveren aan het hoofstroomnet, slaat u de electriciteit op in een batterij, zodat u deze elektriciteit op een ander moment weer kunt gebruiken.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Stuur ons uw energierekening, zodat we kunnen berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Door uw elektriciteitsrekening naar ons door te sturen, kunnen wij uw verbruik van het afgelopen jaar (en gegevens over uw stroomaansluiting) inzien en een offerte opmaken op basis van uw verbruik. Wij raden altijd aan om een ​​systeem te kiezen dat is ontworpen voor uw verbruik. Ondanks dat u uw ongebruikte energie kunt terugleveren, is de terugverdientijd het snelst als u zoveel mogelijk energie zelf verbruikt en zo weinig mogelijk teruglevert.

Welke omvormers worden er gebruikt?

Wij gebruiken meestal hybride omvormers van Fronius, Huawei, Victron of SMA. Wij gebruiken alleen A-merken en omvormers die in Spanje gecertificeerd zijn. Omvormers die niet in Spanje zijn gecertificeerd, kunnen niet door ons worden geplaatst. De rede dat wij vooral hybride omvormers gebruiken is zodat u later nog de mogelijkheid heeft om batterij-opslag toe te voegen. 

Welke zonnepanelen worden er gebruikt?

Wij onderzoeken de markten voortdurend om de beste zonnepanelen van uitsluitend A-merken (tier 1). Wij werken veelal met zonnepanelen van Jinko Solar en Sunpower. Onze panelen zijn monocrystalline HC PERC panelen en hebben een efficiëntie van 20% of hoger. Afhankelijk van de beschikbare ruimte gebruiken wij 60 (100x167cm) of 72 cel panelen (100x200cm).

Wat gebeurt er als het hoofdstroomnet uitvalt?

In het geval van een stroomstoring kan een normaal netgekoppeld / hybride systeem uw huis niet van stroom voorzien, tenzij er een UPS-oplossing of een omvormer met UPS-functie wordt gebruikt.

Hoeveel kost een zonnepanelen systeem?

Dit hangt af van welke materialen er worden gebruikt. Een zonnepanelen systeem geïnstalleerd op een normaal daktype is goedkoper dan een systeem waarvoor bijvoorbeeld een speciaal gemaakte aluminium constructie nodig is. De tweede grote factor die de prijs beïnvloedt, is de kwaliteit van de gebruikte materialen. Een omvormer van goede kwaliteit van een bekend merk is duurder dan een omvormer zonder naam uit China. Bij Solar Power Systems werken we uitsluitend met de beste materialen en alleen van A-merken. Voor een gedetailleerd en vrijblijvend voorstel kunt u altijd contact met ons opnemen.

In welke richting moeten de panelen worden geplaatst?

Zonnepanelen genereren het meeste wanneer ze op het zuiden gericht zijn, maar als de panelen op het (zuid) oosten of (zuid) westen georiënteerd zijn kan dit zeker nog rendabel zijn met een iets lager rendement.

Wat als er schaduw valt op de zonnepanelen?

Zonnepanelen genereren het meeste wanneer ze volledig in de zon liggen. Wanneer er schaduwen zijn van bijvoorbeeld een schoorsteen, raden we optimizers aan. Optimizers zorgen ervoor dat de panelen die in de schaduw liggen de panelen die in de zon liggen niet negatief kunnen beïnvloeden.

Hoe worden de zonnepanelen op daken geïnstalleerd?

Voor schuine / hellende pannendaken werken wij met rails. We boren een gat in de dakpan met een diamantboor en boren door de dakpan en de “bardo” (rode stenen die in Spanje meestal onder de pannen worden gebruikt) heen. Hier steken we een draadstift in en vervolgens wordt het gat rondom afgedicht met een speciale waterdichte lijm. De rails worden op de draadstift gemonteerd en de panelen worden op deze rails geplaatst.

Wat als ik een plat dak heb of ik wil de panelen op mijn terras / in mijn tuin plaatsen?

Bij plaatsing van de panelen op een vlakke ondergrond gebruiken we prefab betonnen funderingen, prefab betonnen funderingen met verstelbare hellingshoek of aluminium constructies. Dit hangt af van de situatie.

Financieren, verhuren of leasen jullie zonnepanelen systemen?

Nee, op dit moment doen wij dit niet.

Worden de systemen geleverd met een smartphone-app?

Ja, alle systemen worden geleverd met een smartphone / tablet-app en het is ook mogelijk om de app in elke internetbrowser te gebruiken. De app geeft u veel (live) informatie over de opwekking en het verbruik van elektriciteit en hoeveel elektriciteit u injecteert of afneemt van het net. Dit is per jaar, maand, dag en zelfs per minuut te zien.

Kan ik het systeem later uitbeiden met meer panelen?

Meestal is het mogelijk om het system uit te breiden met een of twee panelen. Wanneer u in de toekomst wilt kunnen uitbreiden met meer panelen, kunnen we een sterkere omvormer plaatsen.