Zwembad Warmtepompen

Zwembad warmtepompen worden gebruikt om zwembaden te verwarmen via elektriciteit. Ze kunnen het zwemseizoen verlengen of u het hele jaar door laten zwemmen, inclusief de koude wintermaanden. Een kleine warmtepomp kan het zwemseizoen verlengen en een grotere warmtepomp in combinatie met een zwembadafdekking kan het zwembad 365 dagen per jaar verwarmen. Afhankelijk van de situatie en het budget werken wij veelal met warmtepompen van Astralpool, Zodiac, Polytropic en Hayward.

Wanneer een verlenging van het seizoen voldoende is voor uw, kunnen zonnepanelen voor zwembadverwarming een alternatief zijn zonder elektriciteitskosten.

zwembad warmtepompen solar power systems
Efficiënt

Het grote voordeel van een warmtepomp is dat deze meer energie kan produceren dan hij verbruikt. Voor elke kWh die van het elektriciteitsnet wordt afgenomen, wordt er drie tot 5 kWh aan thermische energie verkregen voor het zwembad.

Eenvoudig Integreerbaar

Warmtepompen kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in het bestaande pomp- en filtersysteem van het zwembad. Het enige wat u nodig heeft is een vrije ruimte waar de warmtepomp geplaatst kan worden.

Inverter Technologie

Al onze warmtepompen zijn inverters. Een inverter warmtepomp gebruikt minder energie dan een traditionele warmtepomp en kan zelf bepalen of en wanneer deze sneller of langzamer moet gaan verwarmen.

Stil en Smart

Een warmtepomp maakt ongeveer evenveel geluid als de buitenunit van een airconditioner. De meeste warmtepompen zijn vandaag de dag op afstand te besturen met een smartphone/tablet app.

Wilt u meer informatie of een demonstratie? Neem contact op of bezoek onze showroom!
Neem contact op